T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MUĞLA / DATÇA - Kazım Yılmaz İlkokulu

eTwinning Projemiz

For a sustainable life, take action. Let the world change.

Okulumuz sınıf öğretmeni Serap Denizli'nin kuruculuğunu yaptığı; yine okulumuz  öğretmenleri Tuğba Dara ve Gökselin Atalay’ın ortağı olduğu; başta Türkiye'den Muğla iline bağlı Datça ve Köyceğiz, İstanbul, Kayseri, Sinop ili  öğretmenleri, Avrupa ülkelerinden Sırbistan  öğretmenlerinin katılımı ile "Sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçin. Bırakın dünya değişsin." e-Twinning projemiz başladı.

Bu proje öğrencilerimize bilimsel süreç becerileri, mühendislik ve tasarım becerileri, bilime dayalı yaşam becerileri, doğaya dayalı düşünme becerileri ve 21. becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu projenin amacı öğrencilere sürdürülebilir yaşamı her yönüyle anlatmaktır. Yani gelecek nesillerin, kaynakların kendi ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olduğunu ve kaynakların kullanım şeklinin uzun vadeli sonuçlarını akıllıca değerlendirmenin mümkün olduğunu bilmelerini sağlamak. Sürdürülebilir kalkınmanın gelecek nesiller de dahil olmak üzere herkes için ortak faydası olan çevresel etkinin azaltılması, insan doğasına etkinin oluşturulması, atık yönetiminin iyileştirilmesi, kaynakların verimli kullanılması olmak üzere dört spesifik kalem üzerinde çalışmalar gerçekleştirilecek. Hedeflerimiz arasında sürdürülebilir yaşamın nasıl mümkün olabileceği ve sürdürülebilirliğin nasıl yeniden yapılandırılacağı konusunda farkındalık yaratmak yer alıyor. Sürdüeürlebilir Kalkınma Amaçlarının dan dört tanesi üzerinde durulacaktır. Proje sonunda öğrencilere kendi sürdürülebilir okullarını stem çalışması ile yapmaları sağlanacaktır. Ortak bir tiyatro oyunu yazılacaktır. Bu projede stem eğitimi yaklaşımı,bütünsel okul yaklaşımı, eko yazma yöntemi , probleme dayalı öğrenme modeli ve doğa temelli çözümler modeli kullanılacaktır. 

Öğrendiklerini akranlarına ve çevrelerine aktararak STEM ve tasarım odaklı düşünme konusunda yetkinlik, beceri ve farkındalık kazanacaklardır.

Projemiz boyunca aktif olarak Web 2.0 araçları kullanılması, ders içi ve çevrimiçi toplantılarla eğlenceli ve öğretici bir proje olması hedeflenmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 23:10 - Görüntülenme: 12
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
etwinning,stem,proje,