MUĞLA / DATÇA - Kazım Yılmaz İlkokulu

Ock

Öğrencilere sürdürülebilir yaşamın karasal yaşamla bağlantı kurmalarını sağlamak ve  her yönüyle anlatmak için yaparak yaşayarak öğrenme modeli göz önüne alınmışıtır. Yani gelecek nesillerin, kaynakların kendi ihtiyaçlarını karşılamak için sınırlı olduğunu ve kaynakların kullanım şeklinin uzun vadeli sonuçlarını akıllıca değerlendirebilmenin mümkün olduğunu bilmelerini sağlamaktır. Sürdürülebilir yaşamın nasıl mümkün olabileceği ve sürdürülebilirliğin nasıl inşa edilebileceği konusunda farkındalık yaratmak amacımızdır. İlk olarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, ormansızlaştırılmanın durdurulması ve bozulmuş ormanların eski haline döndürülmesi için proje hedefleri doğrultusunda Kazım Yılmaz İlkokulu 4. Sınıf, 110 öğrenci ile  Mandalya Koyu yanan ağaçların yerine 500 ağaç dikilmiştir.Bu etkinlikler okulumuzun kuruculuğunu yaptığı ve diğer öğretmenlerimizin ortak olduğu  eTwinning Projesi olan “Sürdürülebilir bir yaşam için harekete geçin. Bırakın dünya değişsin.”  Kapsamında gerekli izniler alınarak yapılmıştır.

Proje hedefleri sırasıyla etkinlikler yapıldığı sürece web sayfamızda paylaşılacaktır.